image

Artikel

Line og krogfiskeri

Skånsom fangstmetode 

I moderne tider praktiseres der to forskellige udbredte former for line- og krogfiskeri. Den ene metode er fiskeri med langliner, der er liner agnet med madding og placeret på havbunden. Den anden metode anvender liner, der fisker aktivt fra to store fiskestænger på hver sin side af båden. Mellem disse to stænger kører der en line med kroge, typisk udstyret med gummiorme. Denne metode kaldes også jigging.

Ved fiskeri med langliner er der en risiko for at fange arter, som man ikke havde til hensigt at fange. Hajer og rokker er generelt truede, men da de er ådselædere, er de hyppige gæster på langlinerne. Desværre er det ikke altid muligt at genudsætte fiskene ved linefiskeri, hvilket udgør en udfordring i denne fiskemetode.

Når man fisker med jigging er fisken derimod af allerhøjeste kvalitet, da fisken kun er på krogen i ganske kort tid, før den landes på dækket. Det er derfor også let at genudsætte fisk, der ikke var tiltænkt at blive fanget. Fiskeriet er dog kun muligt under gode vejrforhold, når fiskene samles i stimer. Der eksisterer mange muligheder for at udvikle jigging-fiskeriet yderligere, så lad os se, hvor vi ender henne.

Tags