image

Artikel

Økologisk Kødkvæg

Reglerne for økologisk kødkvæg er til for at sikre, at produktionen af kød foregår på en bæredygtig og miljøvenlig måde med dyrevelfærd for øje. Reglerne er designet til at minimere brugen af syntetiske kemikalier og fremme naturlige metoder til fodring og opdræt af kvæg.

En af de vigtigste regler for økologisk kødkvæg er, at de skal være på græs i sommerhalvåret fra 15. april til 1. november. Dyrene skal have adgang til græsmarker eller udendørsområder, hvor de kan bevæge sig frit, græsse og udføre deres naturlige adfærdsmønstre. Desuden skal der være tilstrækkelig skygge og ly for at beskytte dyrene mod ekstreme vejrforhold.

Økologiske kødkvæg skal fodres med økologisk dyrket foder. Det betyder, at deres foder ikke må indeholde kunstige tilsætningsstoffer, pesticider eller genetisk modificerede organismer (GMO'er). Hovedbestanddelen af deres kost skal være græs eller hø, men der kan også gives økologisk dyrket korn og andre plantematerialer som supplement.

Ved sygdom eller skade skal økologiske kødkvæg først og fremmest behandles med naturlige metoder og produkter. Hvis det er nødvendigt at bruge antibiotika eller andre medicinske, skal dyrene holdes adskilt fra den øvrige økologiske produktion.

Økologiske dyr må ikke modtage hormoner eller andre stoffer, der kan fremskynde deres vækst eller ændre deres naturlige reproduktionsmønstre. Det skal sikre, at kødet fra økologiske kødkvæg er fri for unødvendige kemikalier og hormonrester.

Endelig skal økologiske kødkvæg slagtes under særlige betingelser. Slagteriet skal overholde strenge standarder for dyrevelfærd og hygiejne. Derudover skal transporten af dyrene til slagteriet ske under hensyntagen til deres velbefindende og med minimal stress.

Tags