image

Ingrediens

Gaffeltang

Navn: Gaffeltang
Name: Clawed fork weed
Latin: Furcellaria lumbricalis  

De store stykker river sig løs når det stormer, hvorefter det kan opsamles i brændingen inden de lander på stranden. Gaffeltangen er enorm dekorativ og strukturen minder om grannåle. Ved kogning afgiver gaffeltangen en rød farve i vandet. Gaffeltangen indeholder rigtig meget stivelse. 

I 1950'erne var det den mest populære tangart i Danmark, da en dansker havde ved et tilfælde opdaget tangens store indhold af stivelse. Dette gjorde at man begyndte at trawle de danske farvande efter gaffeltang. Herefter blev den tørret og den tørret gaffeltang blev så kogt. Dette tykke vand blev frosset og når man herefter tøede blokken op, havde man datidens udgave af Agar Agar. Dengang kaldte man det furgin, for det måtte ikke hedde Agar Agar.

Gaffeltangen bruges ligesom Irish Moss også i ølproduktionen til at binde proteiner til sig. Bruges det ikke bliver øllet uklart.  
Denne tangtype egner sig godt til dekoration. 

Den kan leveres dehydreret, men har du noget til overs, så kog det kort i 2 min, hvorefter det kan syltes.

Opbevaring
På køl kan gaffeltangen fint holde sig i 14 dage. I bunden af en gastrobakke har du 1 cm 3% saltvand. Herefter vendes gaffeltangen hver 2. dag så den ikke tørres ud i toppen. 

Tags