image

Ingrediens

Havsalat

Navn: Havsalat (Søsalat)
Name: Sea Lettuce
Latin: Ulva lactuca 

Havets salat er nok den bedste måde at beskrive denne tangart på, som man tidligere har kunne få i saltet udgave fra f.eks. Frankrig. Det tog et par år at lære hvordan den faktisk smagte frisk, og siden den opdagelse har efterspørgslen været stor.  

Smagen er som salat/spinat og den holder sin flotte grønne farve under tilberedning. Den afgiver en frisk hav/grøntsags smag. Den kan ligesom flere tangarter bruges i alle køkkener. Store stykker kan bruge til at lægge rundt om fisk inden den tilberedes. Her er den overraskende hårdfør – også på en grill. Små stykker pynter i enhver ret med f.eks. fisk. Et tip er at kort give den lidt syre, så er den nemmere at tygge. 
Både de tørrede og friske stykker der lige at blevet tørret af, smager af trøffel når de enten steges på panden eller kort kommer i varm olie (186 grader).

På sensommeren kan stykkerne af havsalat blive meget store, specielt hvis der har være perioder med stille vejr.  
Bedst kan de store stykker af havsalat beskrives som naturens bud på en sushiplade eller svar et rispapir.
Den kan indtage store områder og skygger derfor for muslinger og krabber, så derfor gælder det om at spise så meget af den som muligt. 

Opbevaring
Når den opbevares, så skal den ikke ligge i for meget vand og lægges ud så faldt så muligt højde 10-15 cm. (ikke en klump). Derefter skal tangen vendes hver anden dag. Læg gerne et fugtigt viskestykke over tangen.

Tags