image

Ingrediens

Makrel

Makrel  (Scomber scombrus) 
Sæson: Maj-Oktober 
Fanges primært i: Garn, bundgarn, kroge og liner og trawl 

Makrellen er en pelagisk stimefisk der besøger de danske farvande i foråret og sommeren 
Makrellen kommer til de danske farvande i maj, nogle gange før. Til at starte med er de i de frie vandmasser, hvor de gyder. Der er altså både rogn og mælk i dem i den første tid. De kan ikke fanges kystnært med mindre de bliver presset derind af vind og vejr. Omkring juni har de gydet færdig og derefter bliver de i vores farvande for at spise sommeren over. Derfor er det vores anbefaling at vente med makrellen til juni eller juli hvor de kan fanges kystnært. De bliver her helt frem til oktober og de bliver kun bedre og federe jo længere de bliver her. 
De stribede hurtigsvømmere svømmer om sommeren rundt kystnært og fylder sig med silde og rejeyngel og fanges derfor let i bundgarnene på Skagen og på Fjellerup Strand.  

Makrellen er en fisk, der har et højt fedtindhold og et højt energiniveau. Når makreller fanges i almindelige garn sætter de sig fast i garnene og spræller indtil de dør, hvilket ofte giver vanddøde fisk og ødelægger kødet, der hvor den har sat sig i garnet. Den udfordring har man ikke med bundgarnet, da makrellerne aldrig er i berøring med bundgarnet og tages op af garnet med en kejs uden at fiskene bliver beskadiget under landingen. 

Tags