image

Ingrediens

Hyldeblomst

Hyldeblomst er virkelig en af mine favoritblomster! Udover at den er super smuk, så smager den himmelsk af dansk sommer, og kan bruges på mange forskellige måder.

Duften er meget sødlig og blomstret. Pluk helst skærmene om morgenen, hvor de er sprængfyldte af pollen. Pluk evt. hyldeblomsten i små buketter og brug dem i salater og som dekorative blomster på alskens retter.

Anvendelse
Hyldeblomst smager godt sammen med fisk og skaldyr, røde jordbær, rabarber, solbær, grønsagsretter, citrusfrugter, stenfrugter og mejeriprodukter.  

Tilberedning og brug af hyldeblomst
Lav en kold infusion af hyldeblomst med 1 del hyldeblomstskærme, 1 del sukker, 1 del vand og 1 citron skåret i skiver. Lad det trække i 2-3 dage og sigt saften fra. Opbevar saften på frost. Biproduktet kan du hælde en flaske klar snaps på og du har din egen hyldeblomst snaps.

Dyp hyldebærskærme i tynd tempuradej og fritér dem - drys enten med salt eller flormelis.

Eksempler på elementer med hyldeblomst Hyldeblomsteddike, hyldeblomst sauce nage, friterede hyldeblomster (sød og salt version), hyldeblomstsaft, hyldeblomstmarengs, hyldeblomstgele, hyldeblomstsorbet og hyldeblomstsnaps.

Tags