image

Ingrediens

Blæretang

Navn: Blæretang
Name: Bladder Wrack
Latin: Fucus vesiculosus

Den måske mest kendte tangart i Danmark er blæretang. Den er nem at kende på sine luftblærer.
I februar begynder luftblærerne at komme på blæretangen i fjorden. Det indikerer, at vi starter høsten af blæretangen i fjordene, det stopper i juli, hvor høsten rykker til Kattegat. Den kan leveres hele året, men i foråret er de nye sprøde blærer faktisk en delikatesse.

Da foråret samtidig IKKE er sæson for ærter, så er det godt vi har blæretangen. Den har netop smagen af sukkerærter. Blæretangen er den sundeste grøntsag der findes i Danmark, og den 3. sundeste grøntsag i verden. Fiberindholdet er højt, næsten 50%, og vi ser med glæde at flere og flere restauranter er begyndt at bruge den.

Blæretang bliver brugt flere og flere steder og er meget i fokus sundhedsmæssigt, da den ud over et stort indhold af kostfibre indeholder fucoidan.

Tangchips enten i ovnen eller friteret når den er tør er en sikker vinder. Men blæretangen er også et hit som det sprøde/umami oven på en ret. Endelig kan friteret blæretang også bruge som en sprød bund til en snack. Du kan også prøve at blanchere den og bruge den i en salat eller oven på en pizza.  

Opbevaring
Frisk kan den holde sig på køl i 7-10 dage. I bunden af en gastrobakke har du 1 cm 3% saltvand. Herefter vendes tangen hver 2. dag så den ikke tørrer ud i toppen. 

Tags