image

Ingrediens

Perleløg

Perleløg er oprindeligt vildtvoksende i Middelhavsområdet. Planten bliver op til 90 cm høj med mange små sideløg. Løgene er små og tilspidset ovale, med tyndt skind og de har en mild, delikat, sødlig smag. 

Perleløg dyrkes sjældent kommercielt længere, da små hvide løg af kepaløg-sorten ofte erstatter dem. 

Perleløg anvendes ofte hele syltede i eddikelage og i pickles. Men de anvendes også de klassiske braiserede retter, fx Coq au vin og Navarin Printaniere, i frikassé, stuvninger og ikke mindst i Ærter Francaise, hvor de tilberedes og serveres hele. Perleløg er naturligvis lækre i fiske- og grønne retter, hvor de bidrager med deres fine søde løgsmag og sprødhed.  

Perleløgenes nuttede ydre og fine smag kan fremhæves ved at tilberede dem nænsomt og enkelt, fx ved at sautere dem i smør, tilberede dem sous vide med lidt smør og krydderurter, glasere dem eller pochere dem i bouillon eller cider.  

Perleløg høstes i sensommeren, men tørrede egner de sig fint til lagring og de er derfor tilgængelige det meste af året. Tørrede løg kan opbevares længe, når de opbevares køligt og tørt, gerne løse i kasser, ikke i plastik da de hurtigt rådner pga. fugt.  

Tags