image

Ingrediens

Gris - Hjerte

Jeg elsker indmad - så er det sagt. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg indmad er noget af det sjoveste at tilberede. Indmad kræver råvarekendskab og akkuratesse. Ofte er der nemlig ikke langt mellem succes og fiasko. 

Hjerter skal tilberedes i enten lang tid, eller i meget kort tid, for at være mørt og lækkert. Der er ikke rigtig noget midt i mellem.  
 
Hjertet er en mager muskel som pumper blodet rundt i kroppen på dyr som i mennesker. Hjertet skal renses for blod og sener inden brug. Skær det op på langs, så du kan komme til. Rens blodresterne væk under rindende vand og fjern de sener og strenge der sidder inde i hjertet. Skær også de store blodårer på toppen af hjertet væk. 
 
Når jeg tænker på hjerter, så får jeg straks flashback til min barndom. Jeg husker min bedstemors hjerter i flødesovs. Jeg husker duften. Jeg husker smagen og jeg husker, hvordan jeg glædede mig til at spise retten med kartoffelmos.  
Hjerter med flødesovs skal man jo vente tålmodigt på. En helt fantastisk simreret, som alle burde lave engang i mellem. Hjerterne krydres og lukkes omkring en god håndfuld kruspersille og bindes op så de holder formen. Herefter er de klar til at blive brunet af og sidenhen braiseret med urter og grøntsager. Sovsen bliver fantastisk.  
 
Hjerter kan også skæres i tynde skiver og grilles ved høj varme i meget kort tid. Servér dem evt. som en god snack, smager det fantastisk. Her får man hjerte-smag for alle pengene. Marinér dem gerne først fx i en god spicy asiatisk marinade.  

Tags