image

Ingrediens

Portulak

Portulak findes i to forskellige sorter, en sommer- og en vinterportulak! 

Vinterportulak 
Vinter Portulak er en af en fantastisk urt, som jeg holder meget af at bruge. Helt frisk sprød, let syrlig og saftig plante. Den har en lang stilk med et cirkelagtigt blad. Planten bliver 20-30 cm høj. Den vokser fra begyndelsen af frosten og er en grøn plante vi har hele vinteren. Om foråret bliver bladet mere ovalt, og bladene vokser sammen og der kommer en lille fin hvid blomst på. Sæsonen er hele året, men den er bedst i vintermånederne. 

Jeg er synes, at den er perfekt at bruge i salater og til at toppe på både kolde og varme retter. De helt små blade er perfekte til ganske små forretter, mens de lidt større blade er bedst til større retter.  

Sommerportulak 
Sommerportulak er en helt anden slags plante, meget tykkere rødlige stikle og tykke saftige, let syrlige blade. 
Som vinterportulak, er sommerudgaven fin til salater og til anretning af både kolde og varme retter. Den kan dog ikke holde til at blive opvarmet, det vil ødelægge både smag og struktur.

Sommerportulak sås i forårsmånederne og er klar til at blive høstet i juli til september, men alt kommer an på hvordan vejret er i løbet af sommersæsonen. Ved årets første frost vil planten flade sammen og gå ud.  

Tags