image

Ingrediens

Paryktang

Navn: Paryktang (Nudeltang/Gracalaria)
Name: Slender Wart Weed
 Latin: Gracilaria vermiculophylla 

Gracilaria er en invasiv art, da den er kommet til Danmark, med ballastvand fra skibene. I Asien, hvor den kommer fra, spiller den en vigtig økonomisk rolle i udvindelse af agar stivelse, såvel som dens anvendelse som mad for mennesker. Derfor er der mange, der har været i Asien, som kender til tangen. 
I Danmark er den er kommet for at blive, da den er flerårig og formerer sig hurtigt ved hjælp af sporer. Der er med andre ord kun én ting at gøre, og det er at spise den.

Der er tale om en meget nem art, og faktisk en art der kan tåle at blive frosset ned, hvilket ikke er tilfældet for ret mange tangarter.

Den er enormt god til at tage imod smage, så en tangsalat ala den wakame man kender fra fiskehandleren eller sushirestauranten er en nem måde at introducere den på. Den minder om nudler, hvilket også er navnet på tysk – Nudeltang, som er noget bedre end det danske Paryktang. I den seneste tid er der blevet arbejdet på at fritere tørret Paryktang, der smager som popcorn / saltstænger. 

Opbevaring
På køl kan Nudeltangen fint holde sig i 14 dage. I bunden af en gastrobakke har du 1 cm 3% saltvand. Herefter vendes Nudeltangen hver 2. dag så den ikke tørres ud i toppen. 

Tags