image

Ingrediens

Squash

Hedder den squash, courgette eller zucchini? Den bliver kaldt lidt af hvert, men er den samme grøntsag, bare på forskellige sprog. 

Squash er en forholdsvis billig grøntsag at købe, men den er også ret nem selv at dyrke, og hver plante giver et forholdsvis stort udbytte. Hvis du dyrker dem selv, har du også mulighed for at bruge blomsterne som er super lækre, samt squashen i forskellige størrelser, hvor de har lidt forskellige egenskaber. 
 
Helt små squash kan spises rå. De har en meget fin mandelagtig smag og tilberedes bare kort, så de stadig er helt sprøde.  
 
Når de bliver lidt større, er de velegnede at bage hele og fx lave til baba ganoush. Eller skære i tern, stege af på pande, og komme i wokretter, grøntsags-karryretter, tagine eller ratatouille, hvor de giver god sødme og fylde. 
 
Hvis de bliver alt for store, kan de godt blive lidt grove i skrællen og i kernerne. Så kan man skrælle dem, skrabe kernerne ud, og sylte dem ala asier.  
 
Squash kan også rives og bruges i kage. 
 
Jeg bruger den selv hele sommeren, flækker den på langs, drypper med lidt olivenolie og salt og griller den ved høj varme, så den får farve og flot grillmønster på begge sider. Jeg serverer den med ricotta, hakket mandler og masser af frisk mynte
 
Sæsonen på danske squash går fra juli og helt hen til oktober hvis vejret ikke bliver alt for vådt og koldt. 
 
Squash tilhører græskarfamilien.  

Tags