image

Ingrediens

Gris - Mørbrad

Mørbraden er en muskel som sidder på indersiden af grisens rygrad. Mørbraden er et stykke kød som måske ikke besidder den ekstraordinært store smag. Mørbradens fordel er, at det nok er dyrets møreste stykke kød. Elsket af de fleste. 
Svinemørbrad er et magert stykke kød som kan gå fra meget velsmagende, saftigt og mørt, til tørt og kedeligt hvis ikke det tilberedes korrekt. Derfor kræver tilberedning af mørbraden, ligesom med alt andet mad, akkuratesse. 
Der findes utallige klassiske opskrifter med svinemørbrad: indbagt i butterdej, serveret med bløde løg, tilberedt i fad i ovnen eller fyldt fx som forloren and. 

For mig er mørbrad bedst, når den skæres ud i passende størrelse bøffer. Huske at fjerne sener inden. Bank bøfferne let så de får ens størrelse og tykkelse. Krydr godt og steg herefter bøfferne på en brandvarm pande. Et par minutter på hver side, alt efter tykkelsen.
Husk at lade dem hvile lidt efterfølgende. Herefter tilbage på panden i lidt brusende smør med krydderurter og hvidløg. Jeg går altid efter at kødet stadig er svagt rosa, glinsende og saftigt. Ikke helt gennemstegt. Det er synd.

Jeg elsker at komme de perfekt stegte bøffer i en let cremet svampesovs med morkler, ærter og masser friske krydderurter. Hertil friskkogte nye kartofler vendt i løvestikkesmør. 

Tags