image

Ingrediens

Basilikum – 3 sorter

Basilikum er smagen af pesto, sommer og solmodne tomater. Der findes mange forskellige basilikumsorter her nævnes blot tre sorter.  
 
Basilikum Genovese er skøn og aromatisk - og bruges i stor stil i pesto, på salater og som topping på fisk, kød og bagte grøntsager.
 
Thai-basilikum har den magiske smag af thai-mad – cremede karryretter med masser af thai-basilikum er dejligt eller i spicy-thai-nudelsalater med sprødt grønt. 

Græsk-basilikum – smager rigtig godt og skiller sig ud fra den almindelige grønne basilikum. Det er små fine blade og en intens basilikumsmag – nogle vil mene at der er en lille note af oregano i den type basilikum.  
 
Man skal være varsom når man skyller og håndtere basilikum – basilikum kan ikke lide at blive mast og presset. Basilikum-bladene bliver mørke og mystiske at se på ved for hård håndtering. Det samme gælder hvis de får for meget kulde i køleskabet.
   
Brug basilikum i pesto, i dressinger, i salater og fx som topping på pastaretter eller fiskeretter.
 
En af mine yndlingssalater består af store solmodne tomater, basilikum - gerne både grøn og rød -, tynde både af rødløg, solmodne ribs, olivenolie, et par dråber god eddike, salt og peber. Dette anrettet på et stort og smukt fad – tomaterne placeret i bunden af fadet og alt det øvrige fordelt henover.   

Sæson for basilikum er sommertid, men basilikum dyrkes i drivhuse hele året og sælges i potter eller i bundter.  

Basilikum tilhører læbeblomstfamilien. 

Tags