image

Ingrediens

Bøgehat

Om bøgehatte 
Bøgehatte er en svamp der naturligt vokser i Asien, men som i dag dyrkes i hele verden. De vokser i klynger og høstes som små, faste svampe med relativt lang stok og lille hat. Farven kan variere fra helt hvid til mørkebrun afhængig af kultiveringsforhold. 
 
Sensorik 
Som rå kan bøgehatte være både bitre og seje, men begge dele ændrer sig ved tilberedning. De bør under alle omstændigheder aldrig serveres rå, da de er svære at fordøje. Smagen er mild, nøddeagtig og ikke i sig selv så kraftig, men som andre svampe er de fremragende til at optage smag. Da de kommercielt altid høstet mens de er små er der garanti for en fast og behagelig konsistens. 
 
Tilberedning 
Bøgehatte er oplagte at servere hele, da de har perfekt mundfulds-størrelse og ser flotte ud. Man kan intensivere smagen ved at stege dem langsomt inden de tilsættes supper eller andre væsker. På grund af svampenes fasthed er de desuden meget velegnede til syltning, men vær opmærksom på at de skal varmebehandles grundigt, så råsyltning er ikke en mulighed. De kan dampes, steges eller koges med i lagen inden de konserveres. 

Tags