image

Ingrediens

Asiatiske sennepskål/bladgrønt

Kaldes også “asiatiske salater”, og er forskellige planter fra Asien, der kan bruges til salat og lette tilberedninger. De mest kendte sorter er mizuna, komatsuna og tatsoi - alle forskellige kåltyper, som oftest bruges i det asiatiske køkken. 
  
Tatsoi kål 
Er en kinesiske bladgrøntsag, som er i familie med pak choi, med en lignende pikant smag og sprød tekstur.  
Tatsoi er den sprøde bladgrøntsag som passer rigtig godt i Ramen-suppe eller wokretter, gerne sammen med shiitake-svampe og tofu, som smagsmæssigt passer kålen glimrende. Smagen bevares bedst ved mild eller ingen tilberedning. Lynstegt, dampet eller tilsat en god suppe lige inden servering. 

Mizuna 
Mizuna er en japansk bladgrøntsag med en sød, mild sennepssmag, der bliver stærkere, efterhånden som bladene vokser sig større. Udseendemæssigt ligner mizuna rucola, men bladene er mere takkede. Mizuna minder også smagsmæssigt om rucula, men er mildere i smagen og knap så bitter. Mizuna findes også i varianter, der har en smuk rød-lilla farve.  
Små spæde blade egner sig glimrende rå i salater, mens de større blade fx kan lynsteges, braiseres eller stuves. I Japan fermenterer og sylter man mizuna og andre sennepskål med spicy marinade, og spiser dem som tilbehør.  

Komatsuna 
Er også en asiatisk sennepskål, der har smalle, tandede grønne blade. Smagen er mild senneps- og kålagtig.  

Komatsuna kan spises både rå og tilberedt. Blade og stængler er sprøde og saftige med en interessant krydret, let syrlig smag.  
Små blade er gode rå i salater. De større blade kan tilberedes som spinat, lynstegt, som topping, i supper og stuvninger eller fermenteret. I Japan bruges komatsuna i miso-supper eller marineret, med ristet sesamolie, gomasio og sojasauce. 
 
Sæsonen er forår til efterår. 
De asiatiske sennepskål/bladgrønt tilhører alle korsblomstfamilien.  

Tags