Spaghettisquashen kaldes også for spaghettigræskar, og er et langt og spættet græskar i grønt og gult. Der skal en stor kniv og gode overarme til at gå i kødet på spaghettisquashens hårde skal. Måske er den nemmest at åbne, ved at starte med at lave et lille hul eller en flænge og nærmest flække og vride den over på midten i halvdele på langs, mens man passer på fingre og sarte nerver.
Når den er flækket, pensler jeg kødet med olie og krydret med salt og peber. Så lægger jeg den på bageplader med bagepapir med skærefladen nedad og bager den ca. 40 min. eller mere, til den er mør. Det møre kød kan nu skrabes ud med en gaffel i lange spaghettistrimler. Jeg serverer den som pasta med en klassisk bolognesesauce, tomatsauce eller en god cremet svampesauce. Eller jeg bruger dem som glasnudler til asiatiske retter med tofu, grøntsager og østerssauce.
Har jeg en rest kold spaghettisquash, kan jeg finde på at bruger de lange strimler i thai-salater med masser af lime, soja eller fiskesauce, sukker, ingefær, hvidløg, chili, rå løg og citrongræs. Lidt rejer eller stegt kylling, and, eller hakket kød kan også vendes i salaten, ligesom stegt peberfrugt, tang, porre og spidskål.
Man kan også skrabe squash-kødet løs og vende med mascarpone, et dryp citrussaft eller hakkede fermenterede citrusfrugter, og friske krydderurter, og servere direkte i skallen.
Spaghettisquashen er god at servere til folk som af forskellige årsager ikke spiser pasta eller nudler. Fx hvis de ikke spiser stivelse, eller bare gerne vil spise rigtig mange grøntsager.